Anda sering sesak nafas?

.

"Sesak nafas punca awal kolestrol tinggi"😱

.

✴️Sesak nafas boleh terjadi pada orang yang memiliki kandungan kolesterol tinggi dalam tubuh.

✴️Hal ini disebabkan kerana paru-paru tidak mendapatkan jumlah oksigen yang cukup akibat terlalu banyak kolesterol dalam darah.

✴️Selain itu, biasanya orang yang memiliki kolesterol berlebihan juga terkena gangguan seperti kegemukan dan obesiti. Obesiti boleh menyebabkan beberapa organ pernafasan terbantut kerana lemak yang terkumpul dalam beberapa bahagian tubuh.

.

Dengan Nutrijuice yang merupakan gabungan sumber semulajadi ini diformulasikan untuk membantu mengurangkan tahap kolestrol dalam darah sekaligus meransang tindakbalas positif fungsi badan manusia melawan pelbagai penyakit.

Syiema Suaid
Read more

Check kolesterol setiap 2 bulan.

.

Anda mungkin sering mendengar berkenaan serangan jantung, namun adakah anda mengetahui penyebab penyakit ini ? 

.
Penyakit ini berlaku apabila pembuluh darah (arteri) menjadi sempit akibat penyumbatan plak lemak dan kolesterol mengakibatkan aliran darah terganggu dan tidak boleh mengalir ke jantung. 
.
Otot jantung akan mengalami kekurangan oksigen dan menyebabkan “ischaemia”. Jika penyumbatan pembuluh darah di tahap yang teruk (75%) bekalan oksigen akan terhenti. 
.
Otot jantung yang terlibat akan mati. Ini boleh menyebabkan serangan jantung yang teruk dan boleh membawa kematian.

.

Nutrijuice membantu merendahkan kolestrol secara semulajadi. Boleh lihat testimoni pengguna yang berjaya menurunkan kolestrol dalam masa hanya 2-3 minggu.
https://greenaard.myshopify.com/pages/testimoni-nutrijuice

Syiema Suaid
Read more

Resepi mengurangkan kolesterol

Nak turunkan kolesterol secara alami?

Boleh.
Resepinya ada pada gambar ni.
.
SETIAP HARI, ambil :
.
✔️ 4 biji epal
✔️ 6 biji delima
✔️ 4 biji lemon
✔️ 2 buku bawang putih mentah 
✔️ secubit safron
✔️ beberapa biji kurma
✔️ madu
.
.
Itu adalah menu harian yang MESTI DIAMBIL SETIAP HARI untuk mengurangkan kolesterol.
.
Tapi, kenapa nak susah-susah kalau ada cara yang lebih senang?
NUTRIJUICE juga ada KESEMUA bahan dalam gambar.
Semua bahan diesktrak dan dibotolkan dalam 1 botol.
Hanya ambil 1 sudu pagi dan 1 sudu petang.
Insyallah, dalam masa 2 minggu boleh lihat hasilnya.
Tengok testimoni pengguna di sini :
https://greenaard.myshopify.com/pages/testimoni-nutrijuice

Diana Ishak
Read more

Bolehkah lemon dan madu bagi kesan pada ubat kolesterol?

Ubat kolesterol memainkan peranan penting bila kolesterol yang tinggi memberi kesan kepada kehidupan anda. Ubat tersebut membantu menurunkan paras kolesterol sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung, serangan jantung dan strok. 

.
Lemon ada banyak manfaat kesihatan. Ia boleh membantu untuk mengurangkan kolesterol. Lemon boleh digunakan sebagai alternatif untuk menggantikan ubat kolesterol in cases like tiba-tiba ubat kolesterol terlupa nak bawak while you travel.
.
Sepertimana lemon, madu juga adalah pilihan untuk membantu mengurangkan kolesterol. Kajian dari The Scientific World Journal membuktikan madu berupaya mengurangan kolesterol LDL (jahat) dan meningkatkan kolesterol HDL (baik).
.
Jadi, tiada masalah untuk anda yang mengambil ubat kolesterol untuk mencuba Nutrijuice. Malah, Nutrijuice telah membuktikan ramai yang telah berjaya menurunkan paras kolesterol seawal 2-3 minggu penggunaan.
.

Diana Ishak
Read more

Faktor-faktor risiko penyakit jantung

  

.

Ada banyak faktor-faktor risiko penyakit jantung. Ada yang tak boleh dikawal, seperti sejarah keluarga (keturunan). Ada yang boleh dikawal melalui diet dan senaman. Walaupun KOLESTEROL bukanlah penyebab utama masalah jantung tapi, ia merupakan salah satu dari punca serangan jantung. Antara penyebab serangan jantung :
.
😱 Gemuk.
Berat badan berlebihan cenderung untuk menaikkan LDL (kolesterol jahat). 
.
😱 Merokok. 
Merokok akan menyumbatkan arteri yang meyalurkan darah/oksigen ke jantung.
.
😱 Diet
Elakkan makan makanan yang tinggi lemak. Ia bukan saja menggemukkan tetapi menyebabkan kolesterol meningkat.
.
.
Kami cadangkan Nutrijuice untuk seimbangkan semula kolesterol anda. Boleh rujuk testimoni pengguna yang berjaya menurunkan kolesterol dalam masa hanya 2-3 minggu :
https://greenaard.myshopify.com/pages/testimoni-nutrijuice
.

Diana Ishak
Read more

Nutrijuice juga berupaya untuk menurunkan berat badan.

 .

.

Sebenarnya ramai yang tak tau Nutrijuice juga berupaya untuk menurunkan berat badan. Tapi, kesannya tak secepat GC Plus, tapi masih boleh turunkan berat badan.
.
Kenapa?
.
Kerana dalam Nutrijuice ada ekstrak lemon dan madu.
Kalau nak tau, sejak zaman-berzaman lagi, especially orang Inggeris mengalamalkan petua minum 4 sudu kecil lemon dan 1 sudu kecil madu setiap pagi. Petua ini diamalkan secara rutin untuk melawaskan perut dan menurunkan berat badan.
.
Kedua-dua bahan itu ada dalam Nutrijuice. Sebab itulah kami sediakan combo pek GC Plus dan Nutrijuice. Cubalah!

Diana Ishak
Read more

Kolesterol dan kegemukan. Kaitannya.

 .

Ada banyak faktor-faktor risiko penyakit jantung. Ada yang tak boleh dikawal, seperti sejarah keluarga (keturunan). Ada yang boleh dikawal melalui diet dan senaman. Walaupun KOLESTEROL bukanlah penyebab utama masalah jantung tapi, ia merupakan salah satu dari punca serangan jantung. Antara penyebab serangan jantung :

😱 Gemuk.
Berat badan berlebihan cenderung untuk menaikkan LDL (kolesterol jahat).

😱 Merokok.
Merokok akan menyumbatkan arteri yang meyalurkan darah/oksigen ke jantung.

😱 Diet
Elakkan makan makanan yang tinggi lemak. Ia bukan saja menggemukkan tetapi menyebabkan kolesterol meningkat.

.
Kami cadangkan Nutrijuice untuk seimbangkan semula kolesterol anda. Boleh rujuk testimoni pengguna yang berjaya menurunkan kolesterol dalam masa hanya 2-3 minggu

Diana Ishak
Read more

Ubat kolesterol dan Nutrijuice

 

Ubat kolesterol memainkan peranan penting bila kolesterol yang tinggi memberi kesan kepada kehidupan anda. Ubat tersebut membantu menurunkan paras kolesterol sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung, serangan jantung dan strok.

Lemon ada banyak manfaat kesihatan. Ia boleh membantu untuk mengurangkan kolesterol. Lemon boleh digunakan sebagai alternatif untuk menggantikan ubat kolesterol in cases like tiba-tiba ubat kolesterol terlupa nak bawak while you travel.

Sepertimana lemon, madu juga adalah pilihan untuk membantu mengurangkan kolesterol. Kajian dari The Scientific World Journal membuktikan madu berupaya mengurangan kolesterol LDL (jahat) dan meningkatkan kolesterol HDL (baik).

Jadi, tiada masalah untuk anda yang mengambil ubat kolesterol untuk mencuba Nutrijuice. Malah, Nutrijuice telah membuktikan ramai yang telah berjaya menurunkan paras kolesterol seawal 2-3 minggu penggunaan.

Diana Ishak
Read more

Kalau anda peminat makanan segera, anda perlu baca ini.

 

 .

Makanan segera (fast food) mungkin kelihatan seperti hidangan yang mudah, murah, tapi selalunya mengandungi kalori berlebihan, lemak, garam, karbohidrat yang ditapis dan KOLESTEROL.
.
Setakat ni, ahli-ahli sains belum dapat katakan bahawa makanan segera penyebab penyakit jantung. tapi kajian penduduk, bagaimanapun telah mengenalpasti hubungan antara makanan segera dan peningkatan risiko penyakit jantung..
.
Reasonnya mudah saja.
Tengok sajalah kandungan fast food.
Kalori tinggi, garam berlebihan, tinggi lemak - semua itu punca peningkatan kolesterol.
Kolesterol yang meningkat akan menambah risiko penyakit jantung. Simple maths!
.

Diana Ishak
Read more

Kutil tanda kolesterol tinggi !



.
KUTIL pada kulit.
Pernah nampak tak?
Atau pernah ada?
.
Kutil pada leher, muka dan mata selalunya dikaitkan dengan tahap kolesterol yang tinggi dalam badan. Ia tak bahaya tapi annoying. Rasa macam nak cabut je. Especially kalau kena kat kelopak mata. Sangat menggangu penglihatan. Hampir semua orang akan merasa dapat kutil paling kurang sekali seumur hidup. Bia dah capai pertengahan umur (40-60 tahun) selalunya risiko nak dapat kutil lebih tinggi. Apetah lagi kalau badan terlalu gemuk atau obes - memang terdedah pada kutil.
.
Kutil macan ni (gambar) namanya Xanthelasma. Walaupun tak bahaya, ini boleh jadi pentujuk untuk kita ubah gaya hidup sebab
boleh menjadi petunjuk masalah yang serius dalam arteri (disebabkan pengumpulan kolesterol).
.
Kurangkan berat badan dan kurangkan gula boleh mengurangkan kolesterol. Dalam pada yang sama cuba sapukan minyak pokok teah (tea tree oil) atau cuka epal pada bahagian kutil. Tapi kalau korang ambil Nutrijuice, ia dah jadi lengkap sebab dalam kolesterol ada cuka epal. Jadi selain boleh turunkan kolesterol, Nutrijuice boleh kurangkan kutil juga. Boleh juga cuba our Cleansing Bar sebab ada tea tree oil dalam nya. Try lah!
.

Diana Ishak
Read more

Daging baik & daging TAK baik

 

 .

Makan daging memang bagus sebab badan kita perlukan protein, tapi kena hati-hati dengan lemak yang terkandung di dalamnya. Kalau tak kena gaya, kolesterol naik mencanak-canak. Walaupun kebanyakan orang percaya bahawa semua jenis potongan daging penuh dengan lemak tepu tapi fakta berkata sebaliknya. Sebenarnya ada potongan tertentu yang tak ada apa-apa lemak langsung. Iaitu daging batang pinang. Kalau nak selalu makan daging, pastikan hanya makan daging batang pinang sebab daging jenis ini ada kandungan lemak kurang dari 10%.
.
Macamana pulak dengan sosej, tulang rusuk dan organ (hati, paru, jantung, limpa)? Adakah baik untuk kolesterol?
.
Sosej memang sedap sebab semuanya terdiri dari lemak dan garam. Tak ada lansung daging!
.
Untuk rusuk, kita tahu tulang rusuk memang banyak lemak tepu jadi elakkan. Sebab literally, korang sebenarnya makan lebih banyak lemak daripada protein.
.
Macamana pulak dengan organ dalaman?
Ramai yang percaya bahawa organ terutamanya hati bagus untuk badan. Not really true. Satu-satunya organ yang ada manfaat untuk badan hanya hati. Walaupun hati mungkin baik untuk badan tapi ia juga ada lemak dan zat besi, yang jika diambil terlalu banyak tak akan beri hasil yang baik untuk badan kerana ia boleh menjejaskan pengeluaran sel darah merah.
.

Diana Ishak
Read more

Gula & karbohidrat menyumbang kepada peningkatan kolesterol

 

 .

Bila cakap pasal kolesterol, biasanya kita fikirkan tentang makanan berlemak. Tapi sebenarnya gula/karbohidrat pun menyumbang kepada peningkatan kolesterol, malah lebih lagi!
.
Karbohidrat yang berlebihan dan gula bukan saja meningkatkan kolesterol malah berat badan. Sangat sedikit lemak daripada makanan jadi kolesterol. Yang menyebabkan kolesterol adalah penggunaan berlebihan karbohidrat pada satu-satu masa.
.
Bila kita makan makanan berkarbohidrat, badan akan pecahkan ia kepada glukosa supaya ia boleh menyeberangi sel-sel dinding usus dan memasuki aliran darah. Kalau korang makan terlalu banyak karbohidrat, maknanya korang akan ada terlalu banyak glukosa terperangkap dalam darah sedangkan insu1in tak cukup untuk gerakkan semua glukosa itu ke dalam sel-sel. Jadi apa yang berlaku kepada glukosa berlebihan?
.
Sebahagian disimpan dalam hati sebagai glikogen yang akan dikeluarkan apabila korang tak makan. Kalau satu masa nanti korang tak makan 3 hari, glikogen ini akan digunakan sebagai tenaga untuk korang terus hidup. Tapi, hati pun tak dapat simpan glikogen banyak sangat. So, macamana? Badan akan buat 3 cara :
.
👉 samada tukarkan glukosa berlebihan kepada lemak badan, yang jadikan berat badan bertambah. OH NOOOOO!!! 😱
.
👉 tukar glukosa ke dalam lipid (lemak), yang kekal dalam aliran darah sebagai kolesterol dan trigliserida.
.
👉 tukar glukosa kepada lemak yang disimpan di dalam hati, yang membawa kepada keadaan yang dikenali sebagai "fatty liver."
.
Dah la.
Berenti la makan makanan manis banyak sangat, dan seimbangkan pengambilan karbohidrat. Tak pasal-pasal gemuk pun dapat, kolesterol pun dapat!
.

Diana Ishak
Read more
21 results
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart