Legakan gout dengan Nutrijuice. Semuanya dari bahan semulajadi.

Legakan gout dengan Nutrijuice. Semuanya dari bahan semulajadi.

 

 

1. KOLESTEROL, GOUT DAN EPAL

Kalau korang nak turunkan tekanan darah dan kolesterol cubalah makan epal 2-3 biji sehari. Memang boleh membantu.
Tapi jangan kupas kulitnya. Sebab kulit epal ada phenolics yang boleh turunkan kolesterol dengan cara menyerap kolesterol dengan lebih Berkesan.
Penyerapan ni akan buatkan kolesterol kurang berkumpul dalam arteri.

Kolesterol tinggi adalah salah satu faktor risiko untuk gout juga. Kalau penggunaan epal membawa kepada pengurangan kolesterol dalam badan maka pasti akan mengurangkan gout juga, betul tak?

Gout terjadi disebabkan disebabkan pengambilan makanan yang tinggi asid urik macam daging dan makanan laut. Jadi pesakit gout dicadangkan untuk makan makanan yang rendah kandungan asid uric dan epal adalah yang terbaik sebab kandungan asid uric epal hanya 14 miligram. Nak lagi bagus, minum cuka epal (apple cider) sebab boleh pecahkan asid uric dalam badan.


2. KOLESTEROL, GOUT DAN LEMON

Jadikan rutin setiap pagi – perah 2 biji lemon dalam air panas dan minum.
Ini kerana flavonoid dalam jus lemon bertindak sebagai agen yang menurunkan paras kolesterol.
Flavonoid ini juga memecahkan asid urik penyebab gout.
Ramai penghidap gout minum jus lemon untuk cegah serangan gout. Ia bukan saja meningkatkan sistem penghadaman tapi mengurangkan haba dalam badan. Perasan tak sesetengah restoran akan hidangkan air kosong dengan hirisan lemon kalau cuaca terlalu panas? Itulah fungsinya, untuk buang haba.


3. KOLESTEROL, GOUT DAN MADU

Dulu-dulu, madu sering digunakan untuk merawat luka dan kesan terbakar. Korang boleh ambil madu untuk merawat kolesterol juga. Tapi sebelum tu kena bincang dengan doktor dulu tentang risiko kesihatan yang mungkin sekiranya korang pilih untuk mencuba rawatan lain selain dari ubat-ubatan doktor.

Ambil 1-5 sudu besar madu dua atau tiga kali sehari untuk menurunkan kolesterol.

Ramai orang yang mengalami gout dan artritis menggunakan ramuan madu dengan cara mencampurkan dengan herba lain. Contohnya, guna kayu manis dengan madu atau cuka epal dengan madu yang dicampur dalam air panas. Tapi mesti minum secara rutin baru dapat lihat hasilnya.


4. KOLESTEROL, GOUT DAN SAFFRON

Saffron adalah salah satu rempah paling mahal di dunia. Ia pernah dikaitkan dengan royalti di mana permaisuri akan gunakan saffron dalam mandian untuk kecantikan kulit.Saffron juga digunakan dengan meluas untuk rawat gout sejak zaman dahulu. Bahan aktif dalam saffron adalah colchicine, yang memainkan peranan penting dalam merawat gout. Saffron juga ada bahan yang dinamakan crocetin yang berfungsi merendahkan kandungan kolesterol dalam darah. Cuma campurkan suku sudu kecil saffron dalam secawan susu kambing. Minum setiap hari.


5. KOLESTEROL, GOUT DAN NUTRIJUICE

Nutrijuice mengandungi kesemua bahan di atas - madu, saffron, lemon dan apple yang semuanya diekstrak untuk tujuan melegakan gout dan mengurangkan kandungan kolesterol. Hanya perlu diambil 2 kali sehari, setiap pagi dan malam. Mudahkan?

 

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart