Kutil tanda kolesterol tinggi !



.
KUTIL pada kulit.
Pernah nampak tak?
Atau pernah ada?
.
Kutil pada leher, muka dan mata selalunya dikaitkan dengan tahap kolesterol yang tinggi dalam badan. Ia tak bahaya tapi annoying. Rasa macam nak cabut je. Especially kalau kena kat kelopak mata. Sangat menggangu penglihatan. Hampir semua orang akan merasa dapat kutil paling kurang sekali seumur hidup. Bia dah capai pertengahan umur (40-60 tahun) selalunya risiko nak dapat kutil lebih tinggi. Apetah lagi kalau badan terlalu gemuk atau obes - memang terdedah pada kutil.
.
Kutil macan ni (gambar) namanya Xanthelasma. Walaupun tak bahaya, ini boleh jadi pentujuk untuk kita ubah gaya hidup sebab
boleh menjadi petunjuk masalah yang serius dalam arteri (disebabkan pengumpulan kolesterol).
.
Kurangkan berat badan dan kurangkan gula boleh mengurangkan kolesterol. Dalam pada yang sama cuba sapukan minyak pokok teah (tea tree oil) atau cuka epal pada bahagian kutil. Tapi kalau korang ambil Nutrijuice, ia dah jadi lengkap sebab dalam kolesterol ada cuka epal. Jadi selain boleh turunkan kolesterol, Nutrijuice boleh kurangkan kutil juga. Boleh juga cuba our Cleansing Bar sebab ada tea tree oil dalam nya. Try lah!
.

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart