Adakah Phytoestrogens Bagus Diambil?


Estrogen adalah hormon yang mengawal fungsi kedua-dua wanita dan lelaki. Phytoestrogens, walaupun berasaskan tumbuhan, berfungsi sama seperti estrogen pada manusia.

Apabila kita makan phytoestrogens, badan bertindak balas seolah-olah estrogen kita sendiri hadir. Diet berasaskan tumbuhan sangat kaya dengan phytoestrogens semula jadi dalam jumlah yang sihat, terutamanya daripada soya.

Dalam rangkaian produk GreenAard, GLOEI, GC PLUS dan HERBA RAHSIA RIMBA mempunyai kandungan phytoestrogens yang agak tinggi. Kami akan jelaskan nanti kenapa tiga produk ini kandungan phytoestrogens tinggi.
Oleh kerana phytoestrogens meniru estrogen badan anda sendiri, ia mampu melakukan beberapa perkara yang estrogen lakukan.

Perimenopaus adalah peringkat dalam kehidupan wanita yang biasanya bermula pada lewat 40-an. Pada masa ini, badan wanita berhenti membuat banyak hormon termasuk estrogen. Perimenopaus membawa banyak gejala yang tidak selesa termasuk hot flashes, perubahan mood, dan penurunan seks. Gejala ini berterusan selepas menopaus.

Phytoestrogens telah dibuktikan secara saintifik memberi kelegaan dari hot flashes ketika perimenopaus.

Selain dari itu, phytoestrogens membantu mencegah osteoporosis pada wanita yang semakin tua. Estrogen diketahui membantu mengekalkan ketumpatan tulang yang normal. Apabila wanita semakin berusia, tahap estrogen menurun, menjadikan mereka lebih terdedah kepada osteoporosis.

Oleh kerana phytoestrogens bertindak seperti estrogen, pengambilannya membantu menghalang osteoporosis daripada berlaku. Tahap estrogen juga menurun pada kitaran haid tertentu, menyebabkan simptom yang tidak selesa (PMS). Jika estrogen boleh digantikan, gejala ini boleh lega. Maka phytoestrogens telah diesktrak dan dimasukkan ke dalam GC PLUS dan HERBA RAHSIA RIMBA.

Phytoestrogens adalah ubat semula jadi untuk melegakan masalah ketidakteraturan haid. Sebab itulah sebelum GC PLUS juga boleh memperbaiki kitaran haid. Tetapi kami tetap hasilkan Herba Rahsia Rimba kerana ia lebih khusus untuk membantu menyelesaikan masalah dalam wanita.

Masalah kulit berjerawat juga boleh diselesaikan dengan phytoestrogens. Konsepnya adalah, estrogen melawan androgen (hormon lelaki) yang boleh menyumbang kepada jerawat pada wanita. Oleh kerana phytoestrogens bertindak sama dengan estrogen, ia mungkin menentang androgen dan melegakan atau mencegah jerawat.

Walau bagaimanapun, jika anda mahu mengambil HERBA RAHSIA RIMBA khusus untuk merawat masalah jerawat, kami tidak syorkan. Ini kerana, Herba Rahsia Rimba bukanlah terdiri dari phytoestrogens semata-mata tetapi banyak lagi bahan lain untuk masalah dalam wanita. Menyelesaikan masalah jerawat hanyalah 'bonus'.

Kebelakangan ini, penggunaan hormon estrogen sintetik menerima bad rap untuk kesan sampingan negatif. Tetapi risiko sedemikian belum terbukti dengan phytoestrogens berasaskan tumbuhan. Satu contoh bahan aktif dari kumpulan phytoestrogens adalah ISOFLAVON. Isoflavon ada di dalam GLOEI. Sebab itulah GLOEI membantu memberikan kulit yang lebih glowing. Kami gunakan ekstrak Isoflavon (phytoestrogens) dari soya.

Now dah faham kan kenapa GLOEI, GC PLUS dan HERBA RAHSIA RIMBA ada ekstrak phytoestrogens?

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart