Kolagen menurun

It’s very common ketika meningkat usia mudah mendapat pelbagai jenis penyakit terutamanya rasa sakit di bahagian kaki. Apabila kolagen menurun seiring bertambahnya usia, sendi mula membengkak dan kaku kerana ia tidak lagi dapat bergerak dengan bebas.

Kolagen membantu sendi bergerak dengan lancar sambil mengurangkan kesakitan dan risiko kerosakan sendi. Ini dibuktikan dari kajian saintifik University of Illinois College of Medicine. Kajian yang diterbitkan dalam International Journal of Medical Sciences telah mengesahkan kemampuan kolagen untuk membantu merawat gejala arthritis.

Satu lagi penyelidikan yang diterbitkan dalam Farmakologi dan Fisiologi Kulit mendapati bahawa kolagen meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit, dan juga terbukti mengurangkan selulit dan stretch mark. Kolagen juga menyembuhkan dinding sel yang rosak. Ini penting untuk membantu mencegah atau merawat sindrom usus bocor (leaky gut).

Gejala radang usus (Inflammatory bowel disease) seperti sembelit dan kembung adalah tanda-tanda usus bocor. Penyelidikan yang diterbitkan dalam Journal of Clinical Pathology mendapati kolagen menurun pada pesakit radang usus dan masalah usus bocor. Oleh itu, pertambahan kolagen dalam badan dapat membantu mengatasi masalah tersebut dengan membina tisu yang melapisi saluran usus besar dan saluran pencernaan.

Dalam erti kata lain, lolagen "menutup dan menyembuhkan" lapisan di saluran usus. Oleh kerana kolagen mengandungi asid amino glisin yang penting dalam membentuk tisu otot, maka kolagen membantu meningkatkan jisim otot, yang seterusnya membantu meningkatkan metabolisme badan. Jisim otot yang bertambah boleh membantu badan membakar lemak. Jadi, tidak hairanlah jika pengguna mengatakan berat badan menurun selepas pengambilan Gloei.
Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart