Adakah kolagen membantu pertumbuhan rambut?

Rambut yang semakin menipis, atau, keguguran rambut yang ekstrim ada kaitan dengan tahap kolagen dalam badan. Kolagen ialah protein SEMULA JADI dalam tubuh manusia yang menyokong keanjalan kulit dan RAMBUT yang sihat. Kolagen boleh menyebabkan rambut lebih tebal dan panjang. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, badan semakin kurang menghasilkan kolagen. Apabila simpanan kolagen berkurangan, rambut semakin menipis. Itu adalah satu petunjuk besar bahawa kolagen dalam badan anda sudah menyusut.

Kolagen terdiri daripada tiga asid amino iaitu prolin, glisin, dan hidroksiprolin. Prolin merupakan komponen utama keratin, iaitu bahan yang membentuk rambut dan kuku. Tidak ada data klinikal yang besar untuk menyokong cara kolagen membantu pertumbuhan rambut, tetapi kolagen telah dikenalpasti sebagai antioksidan. Fungsinya sebagai antioksidan membuatkan kolagen boleh melawan radikal bebas yang merosakkan folikel rambut. Atas fakta sains itulah maka kolagen diyakini boleh membantu pertumbuhan semula rambut.

Kolagen akan meningkatkan kesihatan kulit kepala, dan oleh itu menyumbang kepada rambut yang lebih sihat dan lebat. Maka jika seseorang mengalami masalah rambut menipis akibat kekurangan bekalan kolagen atau disebabkan kerosakan folikel rambut, menambahkan kolagen dalam badan boleh membantu. GLOEI bukanlah suplemen khusun untuk mengatasi masalah rambut, tetapi GLOEI membuatkan badan mengeluarkan kolagennya sendiri. Seperti mana-mana suplemen, kesan GLOEI mungkin berbeza dari orang ke orang.

Walau bagaimanapun, adalah berbaloi untuk mengambil GLOEI selama beberapa bulan to get a good idea of whether it's having any effect on your hair health. Untuk mengekalkan tahap kolagen, konsepnya sama seperti mengawal berat badan, Jangan hanya tumpu pada GLOEI semata-mata. Walaupun mengambil GLOEI, anda masih perlu menjalani gaya hidup yang seimbang dan sihat. Kalau boleh, avoid GULA at all!

"Kak, kalau saya ambil suplemen X yang berkolagen boleh tak? At the same time saya ambil GLOEI juga"

Look. Penting untuk faham bahawa TIDAK PERLU mengambil terlalu banyak suplemen yang menjalankan fungsi yang sama sekaligus. Terdapat keadaan perubatan yang dipanggil Scleroderma yang timbul daripada pengeluaran kolagen yang berlebihan dalam kulit, yang boleh membawa kepada beberapa komplikasi kulit. Maka, jangan memandai-mandai ambil suplemen berkolagen lain ketika sudah mengambil GLOEI. Pilih salah satu sahaja. More isn't always better.

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart