Weight loss sangat memenatkan. I just feel like giving up!

We totally get it. Pada pendapat kami, cara terbaik untuk menurunkan berat badan dengan selesa, anda perlu memahami pengurusan berat badan. Mungkin pernah mendengar bahawa ketika berat badan turun dengan cepat, itu adalah berat air. That's true, and here's why.

Ketika kita menimbang berat badan, angka yang keluar pada skrin adalah berat keseluruhan badan:
  • lemak
  • otot
  • tulang
  • organ
  • cecair
  • sisa dalam sistem pencernaan yang belum dikeluarkan
  • glikogen
Tiga yang terakhir (cecair, sisa, dan glikogen) selalu berubah-ubah, dan boleh berubah dengan cepat dan drastik apabila kita mengubah diet. Contohnya, apabila seseorang mengurangkan pengambilan karbohidrat, akan menyebabkan kehilangan glikogen dan air. Sebaliknya, perubahan lemak badan tidak berlaku dengan cepat. Untuk buang 450g lemak, seseorang harus buang 3500 kalori.

Untuk membuang 3500 kalori SEHARI demi turun berat 450g LEMAK bermakna seseorang perlu lapar sepanjang hari dan bersenam sebanyak mungkin. Ini secara praktikal SANGAT MUSTAHIL. Oleh itu, untuk membuang hanya 450g LEMAK dengan konsisten, badan perlu ambil kurang 500 kalori dari biasa. Atau boleh juga bakar kalori 250 kalori DAN kurangkan pengambilan makanan sebanyak 250 kalori.

Masalahnya, badan manusia adalah jauh lebih rumit daripada kiraan matematik, jadi formula itu tidak selalu berlaku. GreenAard mempunyai beberapa customer yang hit plateau yang panjang. Mereka makan terlalu sedikit, atau terlalu banyak bersenam. Akibatnya, metabolisme terhenti. Untuk kurus, seseorang tidak boleh terlalu kurang makan atau terlalu banyak bersenam. Badan boleh menjadi stress (walaupun anda tidak merasa stress). Badan perlu masa untuk healing setiap kali selepas bersenam. Jika seseorang bersenam dengan kerap (banyak), badan akan menggunakan kalori untuk menyembuhkan otot, bukan untuk membakar lemak.

Sebab itulah walau kurang makan dan bersenam dengan rutin, berat tetap begitu. Sekarang dah faham kan, bagaimana badan menggunakan kalori? The bottom line is, jangan terlalu caught up in numbers. Skala penimbang bukan satu-satunya ukuran kejayaan menguruskan badan. Mungkin otot yang kecut, bukannya lemak. Tanpa mengira nombor, fokus pada strategi jangka panjang yang membolehkan badan kehilangan lemak dengan sihat.

Badan yang lebih kurus (kurang body fat) adalah lebih more-toned dan well-nourished berbanding badan yang kurus tetapi lembik dan cengkung with underneath the eyes starts sagging. Teruskan jika mahu berpuasa IF. Teruskan jika mahu bersenam. Teruskan jika mahu diet suku-suku separuh. At the same time, try ambil GC PLUS to support your weight loss journey. Ia membantu mengurangkan rasa lapar dan menambahkan jisim otot.


Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart