Siapa suka timbang berat setiap kali selepas ke tandas?

Siapa suka timbang berat setiap kali selepas ke tandas?

 

Siapa suka timbang berat badan lepas keluar dari toilet?

Lagi satu, ada yang beranggapan kalau makan pil kurus, semakin kita membuang air besar, semakin cepat badan kurus. Dan after a while, bila dah tak ada rasa nak membuang-buang macam selalu, kita jadi risau. Terasa yang ubat tu dah tak efektif pada badan.

Sebenarnya, pooping tak memberi kesan yang besar pun dalam penurunan berat badan.
Silakan berhenti menimbang berat setiap kali lepas membuang air besar, ya?

Cara menimbang tu salah konsep.
Yang betulnya adalah setiap pagi, timbang berat badan pada waktu yang sama.
Kalau waktu nak menimbang tu terasa nak buang air, sila buang air dulu. Memang scale tu akan nampak penurunan sikit. Tapi tak banyak mana pun. Tapi kalau tak terasa nak buang air, jangan dipaksa-paksa pulak. Nanti buasir

Jangan risau kalau selepas makan GreenAard after a while, anda dah tak kerap ke toilet macam selalu. Mula-mula tu memang ada toilet frequent sikit sebab fiber yang banyak dalam GreenAard akan tolak poop anda untuk bergerak. Lama kelamaan dah semakin kurang ke toilet sebab usus anda dah selesai di-detox, pergerakan usus pun dah semakin lancar, jadi mungkin sehari tu 2 kali saja ke tandas instead of 4-5 kali.

Hanya 4% saja lemak yang tersingkir dari setiap najis.
Jadi, jangan berharap untuk susut 2kg setiap kali selepas ke tandas, it won't happen that way.
Dan jangan terlalu risau kalau hanya buang air besar sekali dalam sehari. Itu normal.
Yang patut dirisaukan adalah sekiranya seminggu sekali pun kita tak ke tandas. Ok yang tu memang problem. Itu menunjukkan usus ada masalah.

 

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart