Mengekalkan berat badan selepas diet kadangkala lebih sukar. Kenapa?

Menurunkan berat badan sudah cukup susah, tetapi tahu tak, mengekalkan berat badan setelah kurus, lebih susah! Malah, penyelidikan menunjukkan bahawa peratusan besar orang yang berdiet memperoleh semula semua berat yang telah hilang dalam masa 1 tahun sahaja. Berat badan naik semula sebahagiannya disebabkan oleh selera makan dan hormon ghrelin yang menambahkan rasa keinginan untuk makan banyak. Ghrelin ialah "hormon lapar". Ia memberi isyarat kepada otak bahawa sudah tiba masanya untuk makan. Penghidap diabetes adalah golongan yang paras ghrelin-nya meningkat, menjadikan mereka lebih sukar untuk menurunkan berat badan.

Di sini kami akan jelaskan apa yang anda perlu tahu tentang hormon Ghrelin dan bagaimana ia boleh memberi kesan kepada berat badan, dan apa yang kami boleh bantu. Ghrelin ialah hormon yang dihasilkan dalam usus. Ia bergerak melalui aliran darah ke otak, di mana ia memberitahu otak bahawa sudah sampai waktu makan (lagi). Fungsi utama ghrelin adalah untuk meningkatkan selera makan. Ghrelin membuatkan seseorang mengambil lebih banyak makanan, mengambil lebih banyak kalori dan menyimpan lemak. Selain itu, ghrelin mempengaruhi kitaran tidur/bangun, tingkah laku, mood dan metabolisme. Semakin tinggi tahap ghrelin, semakin lapar. Semakin rendah tahap ghrelin, semakin rasa kenyang. Oleh itu, jika ingin menurunkan berat badan, menurunkan tahap ghrelin boleh memberi manfaat.

Secara lojik, untuk menurunkan tahap ghrelin, seseorang perlu merasa kenyang, bermakna seseorang perlu makan. Tetapi, untuk menurunkan berat badan, cara itu mungkin kurang tepat. Apa alternatif? Alternatifnya, adalah dengan memperbanyakkan pembebasan serotonin dalam badan. Serotonin mengawal mood. Ia memberi "rasa baik" semula jadi. Apabila serotonin berada pada tahap normal, seseorang lebih fokus, emosi stabil, lebih gembira, lebih tenang dan selera makan berkurangan. Apabila selera makan berkurangan, secara otomatik hormon ghrelin akan disimpan.

Kebanyakan serotonin berada dalam saluran usus di mana ia membantu mengawal fungsi usus anda dan memainkan peranan dalam melindungi usus. Dengan pembebasan serotonin oleh GC Plus, usus akan mempercepatkan penghadaman untuk membersihkan badan daripada bahan toksik. Sebab itulah pengguna GC Plus merasa lebih lawas ke tandas selepas mengambilnya. Itulah cara bagaimana GC Plus membantu anda dalam menurunkan berat badan serta mengekalkannya. Tetapi jangan pula menganggap GC Plus magic pills, ya. Ia MEMBANTU anda merasa kurang lapar, bukan membuatkan anda tidak merasa lapar lansung.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart