Kenapa lapar selepas makan ubat kurus?

Badan kita ni analoginya adalah seperti sebuah kereta.

Semakin lama kita memandu, lebih banyak petrol yang diperlukan untuk dia bergerak lebih jauh.

Jadi, jika anda baru memulakan rutin senaman baru, anda akan dapati diri anda alami tahap kelaparan luar biasa selepas bersenam.

Kesilapan ramai orang adalah bila berhadapan dengan kelaparan luar biasa ni, mereka cenderung untuk makan apa saja dalam kuantiti yang banyak.

Apa sebab kelaparan tu membuatkan anda makan dengan terlalu banyak?

Kerana apabila lapar, anda cenderung untuk ambil apa saja asalkan kenyang. Malangnya, apa yang dimakan itu bukanlah zat yang diperlukan oleh badan ketika itu. Disebabkan itulah, walau anda telah makan dengan banyak, anda masih berasa lapar.

Yang kedua, bila anda tahu anda bersenam, secara piskologinya anda merasakan yang anda berhak untuk makan apa saja kerana anda telahpun 'burn' a few calories. Sebenarnya salah! Kalori yang dibakar semasa bersenam belum tentu menyamai kalori makanan anda tadi. Inilah juga yang terjadi untuk sesetengah pengguan GreenAard. Memang ada pengguna GreenAard GC Plus yang mengadu mereka cepat lapar. Ini yang dikatakan sebagai psikologi. Apabila otak kita tahu kita sedang mengambil pil kurus, secara otomatik ia akan melahirkan perasaan "I have magic pills, so I can eat anything". Ini sebenarnya yang membuatkan anda merasa kerap lapar.

 

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart