Kenapa berat badan pada penimbang tak menunjukkan penurunan berat tapi baju-baju lama dah boleh pakai semula?

Kenapa berat badan pada penimbang tak menunjukkan penurunan berat tapi baju-baju lama dah boleh pakai semula?

 

 

Ini antara soalan favourite yang kami selalu terima.

"Berat maintain, tapi jeans yang lama dah boleh pakai balik!"

Walaupun penurunan berat badan dan kehilangan inci (inch loss) adalah berkaitan, tapi mereka tak selalu wujud bersama-sama. Bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk kehilangan inci dan tidak kehilangan berat badan terutama di peringkat awal penurunan berat badan.

Apabila you all turunkan berat badan, you all kerap akan mengalami kehilangan inci. Kehilangan berat badan dan inci ditentukan oleh komposisi badan. Peningkatan dalam jisim otot (muscle mass) akan mengecutkan badan, tapi menjadikan otot menjadi lebih berat daripada lemak. Oleh itu, berat otot yang meningkat boleh menghalang you all daripada nampak penurunan berat badan. Dalam beberapa kes, boleh menyebabkan kenaikan berat badan, walaupun badan anda kelihatan mengecil.

Sebab tu ada yang confuse kenapa kawan yang ambil GreenAard turun berkilo-kilo tapi berat dia di penimbang tak turun pun. Tapi, baju-baju lama semua boleh pakai balik. Ini adalah kerana GreenAard GC Plus dah diformulakan untuk menambahkan jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass). Fokus kita adalah untuk kurangkan body fat. Bukan semata-mata nak bagi you all look kerempeng :)

 

 

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart