Bolehkah GC PLUS kurangkan lemak pada perut sahaja?

NOPE! Jawapannya tidak. Tidak dapat mengurangkan lemak secara spesifik hanya di satu bahagian badan, sama ada perut, paha atau punggung. Konsep yang dikenali sebagai "spot reduction," dan ia biasanya tidak berkesan. Ini kerana badan kita cenderung menyimpan lemak secara keseluruhan dan pengurangan lemak bersifat global. Mengurangkan lemak di satu bahagian badan sahaja bukanlah sesuatu yang mudah.

Yang pertama, faktor GENETIK. Genetik memainkan peranan besar dalam menentukan di mana badan akan menyimpan lemak. Sesetengah individu cenderung untuk simpan lebih banyak lemak di perut. Manakala yang lain mungkin lebih banyak lemak di pinggul atau paha

Walaupun genetik menentukan bagaimana tubuh seseorang menyimpan lemak, tidak bermakna anda tidak boleh mencapai berat badan yang sihat. Untuk orang-orang yang begini, mengawal stres adalah jalan paling baik. Kerana stress menggalakkan penimbunan lemak terutama di perut. Sebab itulah GC Plus merangsang serotonin, kerana serotonin akan menyebabkan hormon kortisol (stres) disimpan.

Selain itu, keseimbangan hormon seperti estrogen dan testosteron juga mempengaruhi di mana badan menyimpan lemak. Misalnya, hormon estrogen yang lebih tinggi pada wanita menyebabkan lemak bertimbun di pinggul, paha, dan dada. Manakala hormon testosteron yang lebih tinggi pada lelaki lebih menyebabkan penimbunan lemak di perut. Perubahan hormon semasa penuaan atau semasa hamil boleh menyebabkan lemak berkumpul lebih banyak di kawasan tertentu.

Ada sebarang pertanyaan lagi tentang GC Plus? Whatsapp kami di 013-7557424 atau 012-7728976.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart