Mengapa Middellyf Postpartum Belt berkesan untuk pemulihan selepas bersalin.

Semasa hamil, badan meregang untuk menampung bayi. Organ bergerak keluar dari kedudukan normal. Bahkan otot perut terpisah untuk memberi ruang. Setelah melahirkan, badan perlu menggerakkan semula otot dan organ ke kedudukan asal. Apabila dilakukan dengan betul, Middellyf Postpartum Belt memberikan mampatan lembut pada otot untuk mengembalikannya ke tempat asal di samping memberikan sokongan pada perut dan pinggul.

Bagi banyak wanita, otot perut mungkin tidak menguncup secara semula jadi dalam jangka masa standard 2 bulan setelah melahirkan. Ini dikenali sebagai diastasis recti (letak gambar). Middellyf Postpartum Belt membantu menyatukan otot perut ini. Walaupun Middellyf Postpartum Belt mempunyai manfaat terapeutik yang membantu mempercepat pemulihan selepas bersalin - atau sekurang-kurangnya menjadikan tempoh pemulihan lebih selesa, produk ini bukanlah produk ajaib.

Ramai menganggap Middellyf Postpartum Belt adalah korset yang berkesan untuk menurunkan berat badan. Sebenarnya, TIDAK. Middellyf Postpartum Belt bukan untuk tujuan menurunkan berat badan. Ia adalag sebagai alat sokongan sahaja. Sekiranya mengecilkan pinggang menjadi tujuan utama anda, Middellyf Postpartum Belt bukanlah produk yang tepat. Pengaruh Instagram dan selebriti menjadikan korset kelihatan seperti cara yang mudah dan terbaik untuk menurunkan berat badan dan memperbaiki bentuk badan. Hakikatnya, penggunaan korset untuk tempoh yang lama boleh menyebabkan organ hilang fungsi akibat mampatan yang kuat.

Adakah Middellyf Postpartum Belt lebih bagus dari bengkung tradisional?

We would say tradisional bengkung susah untuk diuruskan lebih-lebih lagi jika dipakai sendiri. Middellyf Postpartum Belt lebin senang dipakai dan dilepaskan kerana ia menggunakan Velcro. Apa-apa pun Middellyf Postpartum Belt sangat selesa dan tidak menghalang kemampuan pengguna untuk bernafas dan melakukan tugas mudah seperti duduk atau berjalan.

Berminat? Sila rujuk size di bawah kemudian whatsapp 012-7728976.

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart