Kalau asas penjagaan wajah tak betul, makan kolagen 10 botol pun tak jalan.

Semua tahu sebelum tidur kena pastikan wajah bersih dari sebarang solekan. Tapi kadang-kadang kita mengelat juga, kan? Lebih-lebih lagi bila balik lewat malam dan dalam keadaan perut kenyang. Buka pintu bilik nampak katil dulu. Lalu, malam itu kita 'menghalalkan' muka tidak bercuci. Pernah buat, kan? Tipulah kalau kata tak pernah buat.

Ramai yang shopping sikn care macam nak rak - complete krim muka, krim mata, krim hilangkan kedut dan segala tok nenek krim yang lain. The thing is, pakailah sepuluh jenis krim pun tetapi kalau solekan wajah tidak dibersihkan dengan betul, apatah lagi tidur malam dalam keadaan muka masih ada secalit foundation - inilah punca kulit cepat tua.

Wajah yang bersih dari solekan membuat tidur lebih nyenyak. Jika tak percaya, cubalah tidur dengan wajah bersolek. Esok pagi, muka akan nampak letih dan 'berat', serta berminyak. Tidur tanpa membasuh muka mendatangkan malapetaka pada kulit kerana solekan akan bercampur dengan peluh dan bakteria pada muka. Akhirnya menjadikan kulit kurang lembap, seterusnya berminyak. Inilah yang buatkan muka naik jerawat.

Just pastikan muka bebas solekan sebelum tidur kerana jika kulit dah mula berminyak, tunggu sajalah. Macam-macam yang tumbuh di muka nanti. Ketika itu, lagi banyak duit perlu dikeluarkan kerana produk untuk kulit sensitif jauh lebih mahal! Memang leceh nak tanggalkan solekan lebih-lebih lagi ketika mata dah mengantuk. Tetapi nak tak nak mesti buat juga. Pilihlah makeup remover yang tak leceh, yang ada formula menanggalkan solekan sekaligus mencuci muka.

Makeup Remover GreenAard menanggalkan kesan solekan dalam masa 1 minit sahaja. Tak percaya? Kenalah cuba. Yang pasti, Makeup Remover ini:
  • tidak berminyak
  • tidak perlu dibilas dengan pencuci muka
  • boleh dilap begitu saja jika anda dalam kereta
Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart