Penemuan baru Kejuruteraan Genetik & Bioteknologi

Penyelidik di Sepanyol melaporkan tentang bagaimana sel-sel utama dalam kulit kehilangan identiti apabila badan semakin tua. Kajian ke atas tikus oleh saintis di Institut Penyelidikan Bioperubatan (Barcelona) menunjukkan bahawa sel dalam lapisan kulit (fibroblas dermal) berupaya 'melupakan' keadaan mereka apabila semakin tua. Semakin tua, sel-sel tersebut menghasilkan kurang protein yang membentuk lapisan kulit, dan menghasilkan lebih banyak adiposit (sel lemak). Sedangkan sel tersebut sepatutnya menghasilkan kolagen. Inilah yang dikatakan 'sel sudah hilang identitinya', apabila badan semakin berusia.

Banyak fungsi tisu badan merosot apabila kita semakin tua, dan kemerosotan ini memberi kesan kepada penyembuhan sel. Sel dalam lapisan kulit (fibroblas dermal) adalah kunci untuk penghasilan kolagen. Ia juga penting untuk membaiki kerosakan kulit. Ketika usia bertambah, keupayaan fibroblas untuk menghasilkan kolagen berkurangan. Oleh itu kulit menjadi lambat pulih dari luka, kekeringan dan parut. Orang tua menghadapi banyak masalah ini kerana kolagen berkurangan dan its barrier properties are decreased, sekaligus meningkatkan risiko jangkitan dan masalah kulit. Sebab itulah selain dari mengelakkan dari merokok dan mengehadkan pengambilan kafein, seseorang perlu memakan makanan yang menambah kolagen dalam badan.

Ada sesetengah orang rajin memakan sayur dan buah-buahan, tetapi kurang menjaga wajah dengan penggunaan skin care yang betul. Ini merosakkan kulit. Ada juga yang rutin mengambil kolagen, atau vitamin C, tetapi tidak mementingkan kebersihan wajah dan mengambil ringan mencuci muka dengan baik. Maka, jangan hairan sekiranya kulit tetap bermasalah. Dalam proses menambahkan penghasilan kolagen dari badan, GLOEI sahaja tidak mencukupi SEKIRANYA anda:
  • masih terus merokok
  • banyak mengambil kafein
  • banyak mengambil gula
  • tidak melindungi kulit dengan sunscreen
  • tidak mencuci muka dengan benar-benar bersih dari solekan
Percayalah, ketika anda menjaga kesemua tadi dengan betul, anda akan nampak kesan GLOEI lebih cepat.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart