"Kak Di, saya makan kolagen. Betul ke badan tak serap kolagen yang saya ambil ni?"

Rasanya by now semua dah tahu bahawa kolagen adalah sejenis protein. Dari perspektif food science, badan tak dapat bezakan samada kita makan suplemen berkolagen atau sup tulang kerana kedua-duanya adalah sumber protein. Tidak kira anda makan suplemen berkolagen atau daging, sistem pencernaan memecahkan makanan ini menjadi asid amino. Bila sudah menjadi asid amino, maka ia dah tak dapat dibezakan lagi.

"Maksudnya, no pointlah saya makan suplemen berkolagen?"

Ok, look. Suplemen berkolagen bertujuan untuk menambahkan asid amino bagi kegunaan badan. Bila anda ambil kolagen, badan mendapat asid amino. But amino acids are still amino acids and it doesn’t matter where they come from. Ini bermakna sama ada anda mendapat asid amino daripada kolagen, daging, atau mana-mana sumber protein lain, ia tetap menjadi asid amino yang sama. Sebaik sahaja ia diserap ke dalam aliran darah, ia diangkut ke bahagian-bahagian badan yang memerlukan.

Sebab itulah progress antara seorang dengan seorang yang lain boleh berbeza, kerana di mana bahagian badan lebih memerlukan asid amino, di situlah dia akan berkumpul. Cuma, mengambil suplemen berkolagen ada kelebihannya. Kelebihannya, SEKIRANYA badan anda lack of nutrient, suplemen berkolagen boleh membantu mengisi kekurangan nutrien. Contohnya, jika diet anda kekurangan zinc, pengambilan suplemen berkolagen boleh membantu mengisi kekosongan tersebut. Walau bagaimanapun, jika diet anda sudah banyak makanan yang kaya dengan nutrien ini, pengambilan suplemen berkolagen mungkin tidak memberikan apa-apa faedah tambahan.

The idea behind Gloei adalah untuk merangsang pembentukan kolagen oleh badan anda sendiri, bukan membawa masuk kolagen dari luar. Gloei menjadi 'kunci' yang menggerakkan badan untuk produce its own collagen.

 

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart