Gloei dan Ibu Hamil

Kolagen ialah protein yang terkenal dengan peranannya yang penting dalam mengekalkan struktur dan keanjalan kulit, tulang dan sendi kita. Selain daripada manfaat ini, kolagen juga memainkan peranan penting dalam kehamilan dan penyusuan. Kolagen membantu dalam merangsang pengeluaran susu ibu. Kelenjar susu kebanyakannya terdiri daripada gentian kolagen.

Semasa penyusuan, sel-sel kelenjar susu merembeskan komponen susu seperti laktosa, protein, dan lipid. Proses rembesan tersebut memerlukan sel kelenjar susu mengembang dan mengecut. Kolagen merupakan komponen yang membolehkan tisu kelenjar susu mengembang dan mengecut semasa penyusuan. Bermakna, kolagen merupakan salah satu faktor yang boleh mempengaruhi kuantiti susu ibu yang dihasilkan.

Faktor-faktor lain yang boleh mempengaruhi pengeluaran susu termasuklah kekerapan dan intensiti penyusuan atau pengepaman, umur dan kesihatan ibu. Kolagen juga mempunyai kesan positif terhadap kehamilan wanita. Kehamilan biasanya disertai dengan perubahan hormon yang boleh menjejaskan kesihatan ibu, terutamanya kulit. 

Kolagen diketahui dapat meningkatkan keanjalan kulit, sekali gus mengurangkan kemungkinan timbulnya stretch mark semasa hamil. Stretch marks adalah kebimbangan biasa bagi kebanyakan wanita hamil. Stretch marks berlaku disebabkan oleh koyakan kulit kerana ia meregang semasa kehamilan. Walaupun stretch mark tidak berbahaya, ia boleh menjejaskan keyakinan diri dan harga diri wanita. Nasib baik, ada cara untuk menghalangnya daripada terbentuk. Satu kaedah adalah melibatkan peningkatan jumlah kolagen dalam badan. Apabila badan wanita mengembang semasa hamil, kulit mengalami banyak tekanan, menyebabkan ia meregang dan kehilangan keanjalannya.

This is where GLOEI comes in handy. Pengambilan GLOEI membantu meningkat jumlah kolagen dalam badan sekali gus membantu menghalang stretch mark daripada terbentuk. Ketika kolagen di bawah kulit bertambah, kulit menjadi kuat dan lebih tahan koyak. Kolagen juga membantu melancarkan peredaran darah yang penting untuk ibu hamil. Semasa hamil, isipadu darah dalam badan meningkat untuk memenuhi permintaan janin yang sedang membesar. Peningkatan jumlah darah ini boleh menyebabkan penurunan peredaran darah ke pelbagai bahagian badan, termasuk kaki dan kaki. Ini boleh mengakibatkan bengkak, sakit, dan keletihan pada wanita hamil.

"Jadi bermakna GLOEI boleh diambil oleh wanita hamil?"

Ya, kami sangat alu-alukan. Kami cadangkan mula mengambil Gloei selepas melangkaui trimester pertama.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart