Saya ada darah tinggi. Tapi saya nak makan GC Plus juga!

Alahaiiii, ramainya nak cuba GC Plus, tapi ada penyakit darah tinggi. Macamana?

Realitinya kandungan GC Plus cumalah herba kampung. Tidak ada yang merbahaya. GC Plus juga tidak mengandungi sebarang bahan perangsang yang boleh bagi kesan negatif kepada pesakit darah tinggi. Secara amnya, GC Plus TIDAK MERBAHAYA kepada penghidap darah tinggi. Tetapi, GC Plus ada kandungan kalium yang DIKHUATIRI boleh mengganggu cara ubat darah tinggi bekerja.

Sesetengah ubat darah tinggi direka untuk membantu badan mengekalkan kalium sambil menghilangkan sodium dan air (potassium-sparing diuretic pills). Jika seseorang mengambil potassium-sparing diuretic pills dan juga mengambil makanan atau suplemen yang kaya dengan kalium, ia boleh menyebabkan lebihan kalium dalam badan. Keadaan ini dikenali sebagai hiperkalemia. Hiperkalemia boleh berbahaya dan mengganggu keberkesanan ubat tekanan darah tinggi. Itulah sebabnya kenapa kami tidak mencadangkan penghidap darah tinggi yang mengambil ubat darah tinggi untuk makan GC Plus. Bukan kerana GC Plus merbahaya, tetapi kami tidak mahu ubat darah tinggi anda tidak dapat bekerja dengan baik akibat pengambilan GC Plus.

Dalam bahasa mudah, pengidap darah tinggi tidak perlulah mengambil GC Plus. Kami tak mahu nanti banyak kesan sampingan muncul berbanding manfaat. Kepada yang ada sedikit darah tinggi tetapi tidak perlu mengambil sebarang ubat lagi, anda boleh mengambil GC Plus. MESTI patuh pada dos yang disyorkan. Ambil 4 biji, jangan lebih. Walau bagaimanapun, sekiranya anda berasa tidak selesa setelah mengambil GC Plus, tolong berhenti.

Jika matlamat utama adalah untuk menurunkan berat badan, tetapi dalam masa yang sama ada darah tinggi, tanya diri sendiri "Adakah saya benar-benar perlu ambil GC Plus?". Kalau tak perlu, tak payah ambil. Utamakan tekanan darah anda dulu. Jika sudah stabil dan tak perlu mengambil ubat, bolehlah kembali kepada kami, ok? Walau macamanapun GC Plus adalah selamat, ada KKM, ada Halal. Tapi, untuk pengidap darah tinggi, mohon dapatkan nasihat doktor dulu.
Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart