"Lemak perut tidak boleh hilang dengan cara berlapar, kerana lemak perut terhasil akibat stress!" Benarkan kenyataan ini?

Kenyataan yang mengatakan "Belly fat tidak dapat dihilangkan dengan mengurangkan pengambilan kalori kerana belly fat terhasil akibat stress" tidak sepenuhnya tepat. Walaupun stress memainkan peranan dalam pengumpulan lemak di bahagian perut, penting untuk difahami bahawa penurunan berat badan adalah proses yang kompleks. Menurunkan berat badan dipengaruhi oleh pelbagai faktor, termasuk genetik, diet, aktiviti fizikal, hormon, dan juga stress.

Peningkatan dan penurunan berat badan ditentukan oleh keseimbangan antara pengambilan kalori dan penggunaan kalori. Jika seseorang secara konsisten mengambil lebih banyak kalori daripada yang dibakar oleh badan, tenaga berlebihan disimpan sebagai lemak, termasuk di kawasan perut (belly fat). Sebaliknya, jika mengambil sedikit kalori daripada yang dibakar oleh badan, seseorang akan mengurangkan berat badan, dan ini boleh mengakibatkan pengurangan lemak di kawasan perut juga.

Stress memang boleh mempengaruhi berat badan dan taburan lemak. Apabila anda stres, badan mengeluarkan kortisol, yang meningkatan selera makan dan penyimpanan lemak di sekitar perut. Ini sering dirujuk sebagai "perut buncit akibat stres" atau "lemak akibat stres". Stres menyebabkan seseorang makan berlebihan, makan makanan yang tinggi kalori dan gula, dan gangguan tidur. Semua ini boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan, termasuk di kawasan perut.

PERLU INGAT! Mengurangkan pengambilan kalori adalah komponen utama dalam menurunkan berat badan. Jika mengambil kurang kalori daripada yang badan perlukan, badan akan mula menggunakan lemak sebagai bahan bakar, yang boleh membawa kepada pengurangan lemak keseluruhan badan, termasuk di perut. Pada dasarnya, walaupun stress menyumbang kepada pengumpulan lemak di perut melalui perubahan hormon, tidak tepat untuk mengatakan yang belly fat tidak dapat dihilangkan dengan mengurangkan pengambilan kalori.

Sebenarnya, dengan mengambil kurang kalori adalah prinsip asas penurunan berat badan, tanpa mengira faktor stres. Jika anda yang membaca post ini sedang mencari cara untuk mengurangkan lemak perut, penting untuk mengambil pendekatan:
  • pengurusan stres
  • membuat pilihan makanan sihat
  • banyakkan pergerakan
  • tidur yang mencukupi
  • perubahan gaya hidup
GreenAard tidak ada produk untuk membakar lemak perut, tetapi kami ada GC PLUS. GC PLUS bukanlah fat burner, tetapi membantu anda mengurangkan pengambilan kalori. Apa caranya? 

Dengan cara memberikan rasa kenyang yang lebih lama, dan melambatkan rasa lapar. Jadi, secara tidak lansung anda kurang mengambil makanan (kalori), dan badan akan mendapatkan kalori dari pembakaran lemak badan. Lama-kelamaan berat badan anda akan berkurangan dengan sendirinya, tanpa susah-payah. Kepada yang sudah mengambil GC PLUS, kongsikan dengan kami perubahan ukuran pinggang setiap 10 hari, ok?
Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart