CARA KALIUM MEMBANTU ANDA MENURUNKAN BERAT BADAN


Kalium meningkatkan metabolisme dengan cara membekalkan tenaga kepada badan untuk aktiviti fizikal. Kalium membantu badan menggunakan nutrien seperti zat besi, magnesium dan kalsium. Sebagai contoh, orang yang mempunyai tahap zat besi yang rendah selalunya mempunyai metabolisme yang rendah.

Tetapi masalah tersebut boleh jadi bukan kerana kekurangan zat besi tetapi kekurangan kalium yang membantu badan menyerap zat besi. Tanpa tahap kalium yang betul, badan tidak dapat memproses zat besi dengan berkesan. Dengan meningkatkan tahap kalium, seseorang juga telah meningkatkan tahap zat besi yang boleh mengurangkan rasa letih dan meningkatkan tenaga.

Kalium apabila bergabung dengan magnesium, akan membantu pertumbuhan otot. Otot yang lebih besar akan membakar lebih banyak kalori. Sebagai elektrolit, kalium bergabung dengan natrium untuk membantu mengawal cecair dalam badan. Kalium menghalang badan daripada menyimpan terlalu banyak air. Badan yang kurang kalium boleh menahan 1.3-2.2 kg berat air.

Perasan tak, kesemua point tentang kalium tadi ada pada GC PLUS?

Kami selalu beritahu bahawa GC PLUS:

  • menambahkan jisim otot
  • mengurangkan rasa letih
  • memberi tenaga
  • mengurangkan rasa kembung
  • kekerapan ke tandas


Kesemua point tentang kalium ada pada GC PLUS kerana di dalam GC PLUS memang ada KALIUM! Sebab itulah GreenAard tak benarkan penghidap darah tinggi yang memakan ubat darah tinggi mengambil GC PLUS kerana kandungan kalium di dalamnya boleh mengganggu ubat darah tinggi.

Itulah yang membuatkan GC PLUS berbeza dari weight loss produk di pasaran, kerana GC PLUS bukan memecahkan lemak tetapi menambahkan jisim otot supaya lebih banyak kalori dibakar.

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart