Berapa botol GC Plus nak kena beli untuk kurus?

Ada yang turun hanya 1 kg sebulan. Ada yang turun 4 kg sebulan. Ada yang 15 kg sebulan! (ni bukan main-main ya, kami ada testimoni ni). Banyak atau tidak kadar penurunan, that is another story. Apa yang lebih penting adalah apa yang anda lakukan hingga berat turun dengan banyak dalam sebulan. 

Look. Penurunan berat badan yang sihat adalah sekitar 400-900 g SEMINGGU. Maknanya lebih kurang 1.6 kg sebulan sahaja. Walau bagaimanapun, jika berat anda turun melebihi 10 kg sebulan, ini masih selamat. Cuma persoalannya cara apakah yang telah digunakan hingga turun sebanyak itu. Kalau caranya adalah dengan menyekat kalori dengan extreme, cara itu TIDAK SELAMAT.

Kenapa kami katakan tidak selamat? Kerana berat yang hilang adalah berat otot, bukannya lemak. Kalau tak percaya, cuba check body fat. Pasti body fat tinggi walaupun berat badan tidak overweight. Ramai yang berjaya menurunkan berat badan dengan cara menyekat kalori (makan di bawah 1000 kalori) menyangka lemak sudah berkurangan. Mungkin mereka tidak pernah dengar term "skinny fat".

"Skinny fat" ialah istilah yang merujuk kepada badan dengan peratusan lemak badan yang tinggi dan jumlah otot yang rendah. Menyekat kalori dengan extreme membuatkan badan berhenti membakar lemak kerana badan menyangka anda sedang dalam zon kebuluran. Maka, badan berhenti membakar lemak kerana mahu menyimpan stok tenaga.

Kita semua tahu otot berfungsi membakar lemak untuk sumber tenaga. Apabila badan menyangka anda sedang dalam kebuluran, badan memecahkan otot untuk mendapatkan tenaga. Hasilnya, otot menjadi semakin kecil manakala lemak pada badan kekal tidak terusik! Seseorang yang kurus dengan cara diet extreme dapat dilihat dari penampilannya. Badannya kurus, tetapi dia kelihatan seperti orang sakit. It’s a common misconception bahawa kurus adalah sihat. Hakikatnya, mereka yang mempunyai body fat yang lebih tinggi dan jisim otot yang lebih rendah - walaupun BMI dalam julat normal - mereka tetap ada risiko:
  • rintangan insulin
  • kolesterol tinggi
  • tekanan darah tinggi
Sebab itu ketika anda mengambil GC Plus, angak pada penimbang bukanlah tujuan utama, tetapi BODY FAT. Indicator badan anda mengalami pengurangan lemak adalah dengan melihat ukuran pinggang. Untuk orang Asia, ukur lilit pinggang melebihi 31.5 inci (wanita) dan melebihi 35.5 inci (lelaki) adalah kategori overweight. Ketika berdiet dengan GC Plus, pastikan ambil ukuran pinggang setiap 10 hari. Kami yakin dalam masa 10 hari ukuran pinggang anda pasti berkurangan. Kenapa kami katakan begitu? Kerana GC Plus membantu menambahkan jisim otot. Apabila jisim otot bertambah, lemak akan dibakar dengan lebih cepat.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart