Tidak membersihkan solek mata dengan betul boleh menyebabkan kerosakan pada kulit di sekitarnya.

Bagi wanita yang menggunakan makeup, makeup remover memang item yang wajib sebab ia membantu menanggalkan solekan pada wajah. Memang tak cukup kalau dibersihkan dengan pencuci muka sahaja. Tapi ada sesetengah orang bertanya "Perlu ke pakai makeup remover walaupun tak pakai makeup?"

Jawapannya, YES.

Kulit di sekitar mata lebih nipis dan lebih halus dan fragile daripada kulit lain. Itulah sebabnya kawasan sekitar mata harus ditangani dengan lebih berhati-hati. Walaupun tak memakai solekan, kita masih pakai bedak dan krim. Paling tidak pun, kulit masih perlu dibersihkan dengan sempurna setiap hari walau tak pakai apa-apa.

Kesan kulit yang tidak cantik pada mata seperti kemerahan, kerengsaan, pengelupasan, kekeringan, serta pembentukan garis-garis halus adalah bukti bahawa you are using too much force semasa membersihkan solekan pada bahagian mata.

Untuk menanggalkan solekan mata dengan cepat dan tanpa rasa sakit, spray Makeup Remover GreenAard pada kapas, kemudian sapu pada mata dengan lembut - tanpa gosokan yang keras atau tekanan. Makeup Remover GreenAard membantu menguraikan solekan dari kulit dan bulu mata.

Jangan sekali-kali sapu bawah mata menggunakan kapas yang sama yang digunakan untuk menyapu kelopak mata. This is a common mistake I see some women do. Cara ini salah. Serat kapas yang tercemar dengan solekan boleh masuk ke mata and irritate them.

Kawasan mata adalah kulit paling nipis di wajah, jadi ia sangat sensitif dan perlu dirawat seperti merawat kulit bayi. Jika membasuh muka, pastikan cleanser yang digunakan dari jenis yang tidak harsh untuk kulit mata kerana certain cleanser boleh mengeringkan kulit mata.

Makeup Remover GreenAard ada merkuri tak?

Al-maklumlah sekarang banyak isu pasal produk timbang kilo. Kami bersikap telus. Boleh rujuk laboratory result di bawah ini. No trace heavy metals. "LOR" adalah benchmark untuk the system trace kehadiran metal. Kalau the system tak dapat detect any metals sehingga ke nilai benchmark, itu maknanya produk bebas dari heavy metal.

  

Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart