Perlu ke pakai toner selepas guna Makeup Remover GreenAard?

.

.

Tak perlu.
.
Toner berfungsi untuk untuk melengkapkan pembersihan kulit dengan menghilangkan debu dan kotoran yang masih ada walau selepas mencuci dengan pembersih muka kerana kebanyakkan pembersih muka mengandungi bahan-bahan seperti minyak. . Tapi, Makeup Remover GreenAard bukan berasaskan minyak. Jadi pengguna tak perlu lagi apply toner pada muka kerana wajah dah confirm bersih selepas menggunakannya. . Jangan lupa pakai Makeup Remover ya!
.
Diana Ishak
Read more

Muka berminyak selepas cuci?

.

Sebenarnya kulit muka menghasilkan minyak untuk melindungi kulit daripada kering. Tetapi jika ia berlebihan akan menyebabkan jerawat dan mendatangkan masalah kulit.
.
Ini ada cara untuk menyelesaikan masalah kulit berminyak. Antaranya ialah : 
.
✔️Guna pembersih muka yang lembut.
✔️Elak cuci muka dengan bahan kasar.
✔️Cuci muka pada waktu siang dan malam. 
✔️Cuci dengan air suhu bilik (sebaik-baiknya).
✔️Guna toner di bahagian berminyak sahaja.
✔️Elakkan memakai moisturizer yang mengandungi bahan petroleum.
✔️Pilih moisturizer yang mengandungi dimethicone.
✔️Elakkan makanan yang menghasilkan minyak.
✔️Ambil makanan tinggi fiber.
.
Dan untuk yang suka makeup, memilih Makeup Remover yang sesuai untuk muka anda adalah penting supaya muka benar-benar bersih dan bebas minyak selepas gigunakan. Kebanyakkan orang menggunakan toner selepas mencuci muka kerana kebanyakkan pencuci muka adalah berasaskan minyak. Jadi, toner digunakan untuk membuang sisa-sisa minyak dari cleanser tadi.
.
Tapi, Makeup Remover GreenAard adalah berasaskan buih, bukan minyak. Sebab itulah anda tak perlu lagi menggunakan pencuci muka mahupun toner selepas menggunakan Makeup Remover. Jimat, kan?

 

Gee Abdul Rani
Read more
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart