Turun naik berat badan

90kg Teruja untuk memulakan diet. 
92kg Siapa tahu, mungkin terlebih makan garam. Selalunya ini akan annoyed us a bit, tapi bersabar.
90kg Air mula keluar dari badan (water retention)
91kg Berat naik-turun
90kg Turun kembali. Boleh jadi kurang minum air.
91kg Berat yang turun-naik sekejapan begini selalunya disebabkan air, bukan lemak.
88kg Kelihatan seperti turun 3kg semalaman. Sebenarnya, turun-naik 1kg berselang-seli sepanjang minggu itu adalah tanda badan sedang konsisten membakar lemak. Lemak tidak akan berkurang dengan sekelip mata, ia adalah proses yang mengambil masa.


Siapa masih bergelut dengan turun naik berat badan atau weight plateau? Pasti rasa frust setiap kali timbang berat, bila skala tak berganjak. Betul tak? Figuring out kenapa berat turun naik di tempat yang sama memang sangat melemaskan.

Look here. Kadangkala kita buang air kecil dengan kerap 6-7 kali sehari. Kadang-kadang 2-3 kali sahaja. Ada masanya kita sedang stress.

Bahkan perubahan cuaca secara tiba-tiba menyebabkan kita jatuh sakit/tidak sihat. Ini juga mempengaruhi metabolisme badan. Atau kita tak menyedari bahawa luka atau lebam di kaki memerlukan lebih banyak air untuk proses penyembuhan berbanding weight loss.

Makanan makanan bergaram boleh menyebabkan water retention. Water retention menyumbang kepada berat badan yang statik. Sembelit juga menjadikan badan susah untuk turun berat.

Sekiranya kita anggap penurunan 1kg adalah kejayaan, kenaikan 1kg adalah kegagalan, keesokan harinya turun another 1kg means kejayaan dan lusa hilang 1kg adalah kegagalan - haihhh, boleh jadi gila!

Tracking the scale is useful, tapi ada cara paling efisien untuk mengetahui samada you are in the right track, iaitu dengan cara UKUR SAIZ PINGGANG. If your weight staying the same tetapi size pinggang berkurangan, this is a good indicator.

Begitulah cara GC PLUS membantu menurunkan berat badan, iaitu dengan cara mengurangkan rasa lapar DAN menambahkan jisim otot. Jisim otot yang bertambah akan membakar lemak dengan lebih efisien.

Losing fat and adding muscle at the same time menjadikan berat bada kelihatan stay the same on scale. Tetapi, cuba ukur size pinggang. Pasti ada inchloss. Inchloss inilah indicator bahawa body fat telah berkurangan.

Kalau tak percaya, apa kata cuba dulu?
Whatsapp 012-7728976.

Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart