Kenapa ada mengkudu dalam GC Plus.

 

Buah mengkudu bukanlah buah-buahan biasa yang selalu dimakan. Selalunya buah mengkudu ni dicari kalau dah ditimpan sakit. Khasiatnya pelbagai, diakui oleh saintifik dan dah dipercayai oleh nenek moyang kita dari dulu lagi. Buah mengkudu boleh merawat kulit, memperbaiki fungsi buah pinggang, memperbaiki kitaran haid, dan mengurangkan sakit.

Boleh nampak tak kat mana 'ajaibnya' GC Plus bila ada pengguna kata kitaran haid teratur sejak ambil GC Plus, sakit gout hilang bila ambil GC Plus dan kencing lawas..? Nampak tak rahsianya ada kat mana?

GC Plus ada mengkudu. Tapi, kami gunakan mengkudu bukan untuk tujuan di atas, sebaliknya untuk mengurangkan berat badan. Mesti tak percaya buah mengkudu boleh turunkan berat badan, kan?

1. Buah mengkudu sangat tinggi antioksidan. Ia meransang metabolisme dan menjadikannya lebih mudah untuk bakar kalori dan menurunkan berat badan.

2. Buah mengkudu hasilkan asid nitrik sebaik sahaja ia dicerna. Asid ini terus sasarkan pada lemak untuk sumber tenaga, bukan pada otot. Sebab tu lah ada yang kata berat badan tak berubah tapi ada inch loss. Punca inch loss tu adalah mengkudu lah!

Cukuplah kami pecahkan 2 rahsia dulu.
Rahsia lain boss kami tak bagi pecahkan. Hehe.

Diana Ishak
Read more

Kaitan ubat dan berat badan

 Sesetengah ubat-ubatan boleh meningkatkan selera makan, menyebabkan water retention, dan perlahan-lahan menyebabkan pertambahan berat badan dalam jangka masa panjang akibat aktiviti badan yang rendah (low metabolism).

.
 Ubat-ubatan yang diambil secara rutin akan menjejaskan hormon kenyang yang berpusat di otak. Ini akan meningkatkan selera makan. 
.
 Berat badan boleh meningkatkan peluang mendapat kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, dan diabetes jenis 2.
.
 Sekiranya badan naik dengan cepat dalam tempoh yang singkat, cepat-cepat jumpa doktor terutamanya jika pesakit yang berisiko untuk penyakit jantung atau tekanan darah tinggi.
.
 ubat darah tinggi, ubat kolesterol, ubat penenang dan ubat tahan sakit yang di ambil secara rutin untuk tempoh yang lama berupaya membuatkan berat badan bertambah.

Diana Ishak
Read more

Kaitan gout dengan GC Plus

 

.

Fakta tentang GOUT :
.
1. Gout menyerang kira-kira 1 dalam setiap 200 orang dewasa.
2. Gout cenderung untuk menjadi penyakit keturunan.
3. Gout disebabkan oleh asid urik. Ini berkumpul dan membentuk kristal kecil yang biasanya berkumpul di sendi tertentu. Inilah yang menyebabkan bengkak, merah dan sakit pada pengidap gout.
4. Minuman manis bergula meningkatkan risiko gout.
5. Gout menyerang lelaki lebih daripada wanita.
6. Kegemukan boleh menyebabkan gout.
.
Selain dari membantu mengurangkan kegemukan yang menjadi punca kepada masalah gout, GC Plus juga ada ekstrak buah mengkudu yang sememangnya digunakan secara turun-temurun dalam merawat gout. 
.
Dapatkan GC Plus sekarang sementara masih dalam harga promosi!
.

Diana Ishak
Read more
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart