Kenapa sembelit berlaku dan bagaimana GC Plus boleh membantu

Sembelit berlaku apabila terdapat kesukaran membuang najis atau pergerakan usus yang tidak kerap. Ia boleh disebabkan oleh pelbagai faktor, termasuk:
  • pengambilan serat yang rendah
  • pengambilan air yang tidak mencukupi
  • kurang aktiviti fizikal
  • ubat-ubatan
  • gangguan penghadaman
Sekarang mari kami jelaskan bagaimana gabungan beberapa bahan dalam GC Plus boleh membantu masalah sembelit.

#1 Mengkudu
Buah mengkudu mengandungi serat makanan, yang menambah ruang pada najis dan menggalakkan pergerakan usus yang teratur. Pengambilan serat yang mencukupi boleh membantu melembutkan najis dan memudahkan laluannya melalui sistem penghadaman.

#2 Kalonji
Kalonji, yang berasal daripada habbatus sauda, ​​telah digunakan secara tradisional untuk masalah pencernaan. Ia mengandungi minyak sifat anti-radang yang boleh membantu melegakan sistem penghadaman dan melegakan ketidakselesaan yang berkaitan dengan sembelit.

#3 Bawang putih
Bawang putih mempunyai sifat antimikrob yang boleh membantu mengekalkan keseimbangan flora usus yang sihat. Dengan mengurangkan bakteria berbahaya dalam saluran penghadaman, bawang putih boleh menyumbang kepada penghadaman yang lebih baik dan pergerakan usus yang teratur.

#4 Teh hijau
Teh hijau kaya dengan polifenol, yang membantu mengurangkan keradangan dalam sistem pencernaan dan yang berpotensi mengurangkan gejala sembelit.

#5 Halia
Halia mengandungi sebatian bioaktif yang anti-radang dan prokinetik (meningkatkan aktiviti otot pada saluran gastrousus). Ini bermakna halia boleh merangsang pergerakan usus. Keupayaan halia untuk meningkatkan pergerakan gastrousus boleh membantu dalam melegakan sembelit.

Penting untuk ambil perhatian bahawa walaupun bahan-bahan tadi mungkin mempunyai manfaat melegakan sembelit, tindak balas individu boleh berbeza-beza. Bukan semua orang mendapat toilet frequent yang sama ketika mengambil GC Plus. Jika mengalami sembelit kronik atau teruk, anda dinasihatkan untuk berunding dengan doktor.
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart