Berapa lama makanan bertukar jadi najis?

Masa yang diambil untuk makanan yang dimakan dikeluarkan dari badan dalam bentuk najis bergantung kepada jenis makanan, sistem pencernaan individu, dan keadaan kesihatan. Secara purata, proses pencernaan makanan mengambil masa kira-kira 24 hingga 72 jam sebelum ia dikeluarkan sebagai najis. Walau bagaimanapun, makanan yang mudah dicerna seperti buah-buahan dan sayur-sayuran dikeluarkan lebih cepat berbanding makanan yang berlemak atau berprotein tinggi. Juga, individu yang mempunyai sistem pencernaan yang lebih cepat mengalami proses pencernaan yang lebih pantas. Tetapi, jika seseorang mengalami masalah seperti sembelit, proses pengeluaran najis mungkin mengambil masa yang lebih lama.

"Boleh jelaskan kenapa GC Plus buatkan pencernaan lebih lancar?"

Of course! Ada beberapa sebab kenapa GC Plus buatkan pencernaan menjadi lebih cepat. Yang petama, KANDUNGAN SERAT YANG TINGGI. GC Plus mengandungi serat larut dalam air yang membantu mempercepatkan gerakan usus dan pergerakan najis yang lebih lancar.

Yang kedua, EFEK PEMECAHAN LEMAK. GC Plus mengandungi bahan-bahan seperti enzim pencernaan atau minyak (dari Kalonji Oil) yang membantu dalam pemecahan lemak, yang seterusnya mempercepatkan proses pencernaan lemak.

Yang ketiga, PENINGKATAN PENGHASILAN ASID HIDROKLORIK. Bahan-bahan aktif dalam GC Plus merangsang asid hidroklorik dalam sistem pencernaan, yang boleh mempercepatkan proses pencernaan secara keseluruhan.

Yang keempat, MENGGALAKKAN GERAKAN USUS. GC Plus mengandungi herba-herba yang merangsang gerakan usus jadi aktif, mempercepatkan proses pencernaan dan pengeluaran najis.

NOPE! GC Plus tidak ada bahan laxative (julap). Nak cuba GC Plus? Whatsapp kami sekarang di 013-7557424 atau 012-7728976. GC Plus sempena Raya With GreenAard hanya RM80/botol.

Diana Ishak
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart