Pesakit diabetis boleh ambil Nutrijuice?

.

Nutrijuice tak mengandungi gula. Hanya stevia.

Jadi, secara lojiknya, Nutrijuice boleh diambil oleh pesakit diabetis.

Walaubagaimanapun, Nutrijuice ada madu. Dan madu boleh mempengaruhi gula dalam darah. Madu sebenarnya lebih manis daripada gula pasir dan madu juga ada kandungan karbohidrat dan kalori yang lebih sedikit lebih dari gula pasir.
Tak ada perbezaan ketara pun kalau anda gantikan penggunaan gula pasir dengan madu. Tapi, kalau anda lebih suka rasa madu, silakan guna tapi dalam kuantiti sederhana. 

Walaupun kami tak cadangkan mana-mana pesakit diabetis ambil Nutrijuice, terdapat beberapa pengguna yang memberi respon bacaan gula dalam darah mereka turun selepas mengambil Nutrijuice. Boleh jadi ini akibat dari tindakbalas pelbagai bahan di dalam Nutrijuice yang menjadikannya begitu. Jadi, kalau ada pengidap diabetis nak cuba Nutrijuice, terpulang. 


Boleh whatsapp kami di 012-7728976 untuk pertanyaan lanjut atau LIVE CHAT dengan kami di www.greenaard.com (bhgn kiri bawah ada button LIVE CHAT).

Diana Ishak
Read more

Diabetis

Tak ada siapa yang nak dapat diabetis tahap 2. Ia adalah satu keadaan yang memberi kesan kepada seluruh badan, mungkin membawa kepada kehilangan penglihatan dan deria rasa (terutamanya di kaki dan hujung jari), serta penyakit buah pinggang dan penyakit jantung. Mempunyai kolesterol tinggi meningkatkan risiko untuk dapat penyakit kencing manis, .

.
Walaupun kawalan gula dalam darah adalah baik, diabetes memang akan menyebabkan LDL meningkat (kolesterol jahat). Bila LDL meningkatkan, saluran darah ke jantung ada potensi untuk tersumbat. Sebab itulah dalam kebanyakkan kes, mereka yang ada diabetis, lama-kelamaan akan dapat sakit jantung juga, and vice-versa. Jadi, jalan terbaik adalah pastikan kolesterol anda juga dalam keadaan baik.
.
Kami ada produk khas untuk menstabilkan bacaan kolesterol yang terbukti telah menurunkan kolesterol dalam masa 2-3 minggu. Boleh baca testimoni kami di sini : https://greenaard.myshopify.com/pages/testimoni-nutrijuice

Diana Ishak
Read more
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart