Betul ke minum teh akan melambatkan penurunan berat badan?

.

.
Teh ada sejenis bahan yang boleh meningkatkan metabolisme dan membantu badan anda memecahkan lemak lebih cepat. Dan kafein dalam kebanyakkan teh berfungsi menambahkan penggunaan tenaga menyebabkan tubuh anda membakar lebih banyak kalori. Jadi, secara tak lansung teh memang berfungsi untuk penurunan berat badan.
.
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.
Ia akan bertindak sebagai agen penurun berat badan sekiranya teh diambil begitu saja tanpa gula dan krimer.
Kalau dah ditambah gula, ia akan menjadi minuman penambah kalori. Jadi, hati-hati.
.
Diana Ishak
Read more

Fakta Menarik Mengenai Teh dan Berat Badan

 

 .

Air kosong tak mempunyai kalori. Kalau minum banyak-banyak pun tak apa. Akan mempercepatkan lagi penurunan berat badan sebab badan akan memproses air kosong tadi. Dan setiap kali badan proses air, ia tetap membakar lemak kerana perlukan tenaga.

Ramai yang cakap tak boleh minum air kosong banyak-banyak, nak termuntah. Ok takpe. Mulai hari ni boleh start minum teh. Sebab teh pun tak ada kalori. TAPI, JANGAN TAMBAH GULA ATAU SUSU!

Berbeza dengan teh herba, terutamanya yang berasaskan buah-buahan (macam teh Lipton ada perasa mangga, perasa lemon), yang dibuat dengan ekstrak atau kepingan sebenar buah-buahan. Ok teh jenis ni ada kalori. Jangan minum teh jenis ni kalau nak turunkan berat badan.

 .

☕ Black tea/teh hitam ada lebih banyak kafein dan antioksidan yang menurunkan berat badan. Lebih segar mata kalau ambil teh jenis ni.

 .

☕ Green tea/teh hijau ada sedikit kaffein tapi ada antioksidan yang sangat tinggi. Berat badan dan kolesterol juga cepat turun. Sebab tu green tea ni ada dalam kedua-dua produk GC Plus dan Nutrijuice.

 .

Diana Ishak
Read more
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart