Betul ke ambil supplement akan menyebabkan buah pinggang rosak?

 .

"AMBIL SUPPLEMENT BOLEH MENYEBABKAN BUAH PINGGANG ROSAK"
.

Ramai yang tanya kami, "Tak ada efek ke ambil GC Plus? Tak sakit buah pinggang ke nanti?".

Kalau nak tau, too much of taking Vitamin C juga boleh menyebabkan fungsi buah pinggang menjadi perlahan.

Terdapat satu pengambilan harian optimum (ODI) untuk setiap vitamin dan mineral. Bagi setiap orang, jumlah pengambilan akan berbeza-beza mengikut umur, jantina, keadaan kesihatan dan keupayaan menyerap nutrien. Sebab itulah pentingnya baca arahan pada botol. Kalau dah tulis 4-6 kapsul sehari, tolonglah jangan ambil lebih dari tu. Kalau kata sebelum makan, maka ambillah sebelum waktu makan. Ada sebabnya kenapa ia disuruh begitu.

Tak perlu ambil banyak supplement dalam satu-satu masa. Bukan semua nutrine boleh diserap oleh sel. Sel badan ada had tertentu untuk menyerap nutrient, selebihnya akan dibuang melalui buah pinggang. Jadi, penting untuk anda mengambil supplement yang perlu sahaja dan jangan ambil 2-3 supplement weight loss. Cukup 1. Kalau nak cuba yang lain, maka yang sekarang ni perlu dihentikan pengambilan.

Diana Ishak
Read more

Ambil GC Plus tak bagi efek pada buah pinggang?

 

 .

Soalan yang selalu kami terima dari bakal pengguna GC Plus adalah "Tak apa ke ambil produk ni? Tak rosakkan buah pinggang ke?".

Kami faham apa yang anda maksudkan. Anda maksudkan tentang kreatinin.

Bagi yang tak tau, kreatinin adalah produk yang melalui buah pinggang untuk ditapis dan dihapuskan dalam air kencing. Kreatinin terhasil apabila seseorang mempunyai otot yang lebih dari normal. Dalam bahasa mudah, lebih banyak otot yang dibina, lebih banyak kreatinin yang terhasil.

Dalam GC Plus, semua bahan-bahan yang digunakan adalah 100% natural. Tiada bahan kimia dalam GC Plus. Semua bahan adalah bahan mentah saja. Sebab itulah GC Plus takkan membuatkan badan anda susut dengan mendadak, kerana semua bahan yang digunakan adalah natural product. Natural product tindakbalasnya perlahan tetapi SELAMAT.

Antara bahan yang digunakan dalam GC Plus dan terbukti mengurangkan tahap kreatinin adalah :

🍃 teh hijau

🍃 kalonji oil

🍃 mengkudu

🍃 bawang putih - bawang putih mampu mengurangkan kreatinin. Bawang putih telah terbukti boleh melindungi buah pinggang daripada kerosakan radikal bebas. Ia juga berkesan menurunkan tekanan darah tinggi. Sehubungan itu, bawang putih adalah baik untuk orang yang mempunyai tahap kreatinin tinggi.

.

Diana Ishak
Read more
Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart